Kdo by nechtěl mít hromadu peněz, že? Každý už o této někdy snil, a kdo ji nemá, ten o ní sní dodnes. A většinou o ní bude bohužel jenom a pouze snít i nadále. Ale i ti, kdo peněz dost mají, v podobném snění nikdy neustávají, a i když mají hodně, chtěli by mít určitě ještě víc a víc.

Ale spíše než nadbytku peněz se my lidé obvykle dočkáváme jejich nedostatku. Snažíme se o jejich dostatečné vydělání, třeba i škudlíme, na čem se jenom dá, ale přesto se někdy stává, že nemáme na všechno, co bychom si chtěli pořídit.

mince v sáčku

A když už takový nedostatek nezvládáme, když už nám to přerůstá přes hlavu? Pak se například pokoušíme získat aspoň půjčku. Protože i ta se hodí, když někdo nemá čím financovat svoji existenci.

Ale dostane přinejmenším půjčku každý, kdo o ni projeví zájem? Mělo by tomu tak být, ale pravidlem to rozhodně není. S půjčkou může počítat jenom ten, kdo je bonitní, kdo splňuje všechny podmínky, jež se na něj v souvislosti se zvoleným typem půjčky vztahují.

A když někdo nemá naději uspět, protože se vybranému poskytovateli půjčky nezdají jeho příjmy dost vysoké a nezamlouvají se mu dejme tomu ani záznamy v registrech dlužníků, riziko exekucí nebo něco takového? Pak je lepší zapomenout na běžné bankovní půjčky a zkusit to radši u nebankovní společnosti, se kterou se dá daleko spíše nějak domluvit.

placení v EU

Například taková hypotéka bez dokládání příjmů je nabídkou, pro kterou se může rozhodnout prakticky kdokoliv. A je daleko více těch, kteří u ní nejen zkusí své štěstí, ale také uspějí. Protože tady se ručí za půjčené peníze zástavou nemovitosti. A taková záruka se nabízí daleko snáze než vysoké příjmy, jež zoufalým lidem toužícím běžně po půjčce samozřejmě přány nebývají.

A tak je mnohdy rozumné si takovou nebankovní hypotéku vzít. Je to obvykle sázka na jistotu, která mnohým v dnešním světě chybí.