Jestliže se chcete koupat doma v bazénu, tak určitě vyžadujete, aby voda byla čirá jak studánka a neplavali v ní nečistoty, což zajistí bazénová filtrace.

Písková filtrace

Výběr té správné

Filtrace je jeden z nejdůležitějších prvků celého bazénu, protože zbavuje vodu i těch nejmenších nečistot. Při výběru pamatujte, že je to dlouhodobá investice do zařízení, od kterého samozřejmě očekáváme, že nám vydrží spousty let. A pokud máte větší bazén, přičemž uvažujete do budoucna, tak se vyhněte kartušové filtraci. Kromě omezeného množství objemu bazénu musíte navíc vyměňovat samotný filtr, což jsou výdaje navíc.

bazébová filtrace

A proto je lepší zvolit pískovou filtraci, jenž má dobrou životnost a především účinnost. Při výběru mějte na paměti, že veškerou vodu v bazénu je potřeba přefiltrovat alespoň párkrát za den, což zajistí dobrý výsledek. Od toho se odvíjí i výkon čerpadla, který lze snadno vypočítat. Pokud si nebudete jisti, tak Vám ve specializované prodejně jistě poradí. Jestliže máte v bazénu slanou vodu, tak je zapotřebí tomu zařízení přizpůsobit, jinak bude postupně poškozováno až se pokazí úplně.

Údržba

Vzhledem k tomu, že celá filtrace funguje na tom, že voda protéká právě křemičitým pískem, tak nečistoty někde musejí zůstat. Tímto místem je nádoba s pískem, a proto jednou za čas kontrolujte stav písku, protože nebude věčně čistý. Při větším znečištění je na čase ho vyměnit, aby čerpadlo zase perfektně fungovalo. Písků do filtrace Chlorito je na trhu spousta, a proto nebude problém si vybrat tu vhodnou do svého zařízení. Výrobky se prodávají ve výhodných 25 kg baleních, přičemž se liší jen zrnitostí písku.

čistý písek

Ještě před touto části filtrace bývá často síto, jenž zajistí zachycení těch větších nečistot. Pokud při kontrole zjistíte, že není nijak poškozené, tak bude stačit klasické vyčistění. U výměny písku nezapomeňte na základní úkony jako vypnout zařízení, než začnete něco dělat. Jestliže čerpadlo z nějakého důvodu nefunguje, tak ho určitě nevyhazujte, protože existují opravny, kde je velká šance, že závadu opraví a Vy tak nemusíte kupovat nové čerpadlo.